Helt siden fødselen hadde den kjælne katten strøket seg inntil beina på verdens mektigste mann, sneket seg rundt i maktens korridorer og sikkert sett litt av hvert foregå på Det ovale kontor.

Den ni år gamle katten var opprinnelig Chelsea Clintons, og var bare en unge da familien flyttet fra Arkansas til Washington i 1993.

De første årene var livet en dans på roser, men da Chelsea flyttet ut og Clinton i 1997 plutselig fant ut at han skulle få seg hund, gikk alt fryktelig galt.

Buddy og Socks var bokstavelig talt som hund og katt, og tålte knapt synet av hverandre.

Like lite som han lyktes med å få til en fredsavtale i Midtøsten under sin tid som president, lyktes Clinton med å få de to til å holde fred.

— Jeg prøvde mitt beste i to år, men uten hell, sa Clinton for en tid tilbake.

Da flyttelasset fredag var pakket, og USAs førstefamilie ikke lenger var de første, fikk Socks det brutale budskapet; Hans tid i Clinton-familien var ute.

Og mens en triumferende Buddy nå koser seg i Clinton-familiens nyinnkjøpte hus i Chappaqua i New York, og går alderdommen i møte ved en eks-president og en senators side, ble Socks overlatt til en skarve sekretær.

En talsmann for Clinton-familien bekreftet lørdag den nådeløse behandlingen av Socks, og opplyste at katten var overlatt til Clintons sekretær i Det hvite hus, Betty Currie.

— Socks er på plass i fru Curries hus. Hun elsker katten, og hun ønsker katten, sa talsmannen.

Om Socks også elsker fru Currie, vites ikke. USAs førstekatt har åpenbart havnet i en skikkelig kattepine.

NTB

Da Bill Clinton skaffet seg hunden Buddy i 1998, begynte nedturen for førstekatten Socks. de to ble aldri venner og nå er det Socks som blir ofret. Katten har allerede flyttet inn hos en sekretær. Foto: Scanpix