Obama får spillere med på laget som helt fram til Clinton trakk seg fra nominasjonskampen, jobbet aktivt for at han skulle miste presidentkandidaturet.

– Jeg vet jeg kommer sent, men jeg hopper nå på toget. Jeg vil heller være en boms i en godsvogn på Obamas tog enn foran i bussen med John McCain, sa guvernøren i North Carolina, Mike Easley, da han introduserte Obama på et valgkampmøte denne uken.

Enhet

Flere av dem som nå vil vise demokratisk enhet og støtte Obama, har sikret Clinton store seire i nominasjonsvalgene. Både Ohios guvernør Ted Strickland og Pennsylvanias guvernør Ed Rendell vil arbeide for å bedre Obamas stilling i delstatene han tapte stort i nominasjonen.

Men noen synes det er smertefullt at det er Obamas navn som står på Demokratenes valgseddel.

– De av oss som støttet Hillary, går gjennom en prosess der vi må takle skuffelse og tristhet og litt sinne. Men vi vil fokusere på målet, og det er å forandre hvilken retningen dette landet drar i, sier Clinton-støttespilleren Ellen R. Malcom.

Kvinner

Barack Obama er blitt stadig mer populær blant de kvinnelige velgerne etter at Hillary Clinton trakk seg fra nominasjonskappløpet.

– Det er klart at Hillary Clintons ihuga tilhengere går gjennom en sørgeperiode. Jeg tror det er en stor gruppe kvinner som nå må overtales. Og det kommer til å ta tid, sier Debbie Wasserman Schultz i Representantenes hus.

Men Schultz tror de fleste kvinnene i partiet kommer til å støtte Obama i november ettersom han som Clinton ønsker en tilbaketrekking fra Irak og støtter retten til selvbestemt abort.

Støtte

I en undersøkelse utført av Gallup mellom 5. og 9. juni sier 51 prosent av de kvinnelige velgerne i USA at de støtter Obama. 38 prosent gir sin støtte til John McCain. En uke tidligere var tallet 48 mot 43 prosents oppslutning.

Obama nærmer seg dermed Hillary Clintons oppslutning blant kvinnene som lå på 52 prosent.

– Nå som Clinton ikke lenger driver valgkamp og valget står mellom Obama og McCain, kan det være at kvinnene ser Obama med nye øyne, heter det i Gallups undersøkelse.

Hvordan tror du Barack Obama vil gjøre det i presidentvalget? Si din mening i kommentarfeltet under!