Bill Shaheen, en fremtredende figur i det demokratiske partiet i New Hampshire, sier kommentarene hans om Obama ikke ble godkjent av Clinton og at han beklager dem.

— Jeg gjorde en feil, og i lys av hva som har skjedd, har jeg tatt den beslutningen at jeg vil trekke meg fra ledelsen i Hillarys presidentkampanje, skriver Shaheen i en uttalelse.

Shaheen har sagt til Washington Post at republikanerne ville komme til å angripe Obama for hans narkotikabruk i ungdommen. Barack Obama medgir i sin selvbiografi at han som tenåring røykte marijuana og sniffet kokain, og han har også vært helt åpen om disse ungdomssyndene i valgkampen.

— Det vil bli stilt spørsmål om når han sist brukte narkotika, om han noen gang ga narkotika til andre og om han solgte til noen. En kan ikke komme bort fra at det gir mange åpninger for republikanernes skitne triks, sa Shaheen.

Clinton beklaget Shaheens kommentarer overfor Obama før de to presidentkandidatene deltok i demokratenes siste kandidatdebatt før nominasjonsprosessen innledes 3. januar

SHAWN BALDWIN