Mange amerikanske demokrater trakk et lettelsens sukk torsdag, da det ble kjent at Clinton har sendt et brev til sine tilhengere der hun lover støtte til Obama. Nå må de sammen rette skytset mot den republikanske presidentkandidaten John McCain, skrev hun.

– Lørdag vil jeg formelt gratulere senator Obama og erklære min støtte til hans kandidatur. Gjennom hele valgkampen har jeg sagt at jeg ønsker å være en sterk støttespiller for ham, hvis han blir partiets kandidat, og det løftet vil jeg holde, framholdt Clinton.

– Dette har vært en lang og hard valgkamp. Men som jeg alltid har sagt, er den politiske avstanden mellom senator Obama og meg selv mye mindre enn forskjellen mellom oss og senator McCain, skrev den tidligere presidentfruen videre.

Så sent som onsdag nektet Hillary Clinton å gi opp kampen, selv om det ble klart at Obama hadde sikret seg støtte fra mange nok landsmøtedelegater til å bli nominert. Barack Obama sa torsdag at han setter pris på Clintons støtte, og gjerne vil samarbeide med henne.