Under tittelen "En presidenttids pastisj — imitasjon av et liv, på 957 sider" medgir storavisens anmelder Michikio Kakutani at Clinton i sin presidenttid kunne være ekstremt veltalende og inspirerende i sine legendariske taler.

"Men han kunne også være dørgende kjedelig og selvsentrert, som alle som hørte hans tale for Michael Dukakis i 1988, vil vite", skriver Kakutani, og fortsetter:

"Dessverre for leserne ligner "My Life" mest på den talen i Atlanta. Den 950 sider lange boken er slurvete, selvopptatt og ofte himmelropende kjedelig - en mann som babler i vei, ikke for leserne, men for seg selv og en slags historiens engel. Boken er på mange måter et speilbilde av Clinton i hans presidenttid: mangel på disiplin fører til bortkastede muligheter, og høye forventninger blir ødelagt av selvopptatthet og manglende konsentrasjon"

Anmelderen mener boken lider av at Clintons kone Hillary fortsatt har politiske ambisjoner. Det må ektemannen ta hensyn til, og boken fremstår dermed som et forsøk på å renvaske seg selv og demonisere fiendene.

FÅR SLAKT: Tidligere president Bill Clinton.
REUTERS