— Det er i nasjonens interesse at landet får den beste regjering. Jeg har hele tiden sagt at det astørste partiet i parlamenet bør danne regjering. Det ser nå ut til å være de konservative. Derfor mener jeg de først bør få sjansen, sa Clegg da han ankom Westminister i London fredag formiddag.

Det er i motsetning til konstitusjonen som sier at sittende statsminister bør få første sjanse.

Nick Clegg har hele tiden etter valget sagt han mener at Storbritannien må få den beste regjeringen.

Derfor vil Liberaldemokratene ta seg god tid til å finne ut om man ønsker å inngå i en koalisjonsregjering med enten Gordon Browns Labour eller de konservative med David Cameron i spissen.

Slik er meldingen fra Liberaldemokratenes leder, Nick Clegg ifølge politiken.no .

— Jeg mener at ingen bør storme ut med krav eller ta beslutninger som ikke er holdbare ... Det beste vil være hvis vi alle tar oss en smule tid til å sikre at folk får den gode regjeringen som kreves, sier han.

Brå nedtur

Etter flotte prestasjoner i valgkampens TV-debatter og utmerkede meningsmålinger de siste månedene var det ventet at Nick Clegg ville få et flott valg. Men slik gikk det ikke. Partiet ender ikke i den gunstige posisjonen som tungen på vektskålen, som det ble spådd.

— Vi har ikke oppnådd det valget vi hadde håpet, oppsummerer Clegg, som kaller valgresultatet «skuffende».

Personlig gjorde Nick Clegg et utmerket valg med en fremgang på 7,1 prosentpoeng. 27.324 velgere satte kryss for Clegg i dette valget.

Men Liberaldemokratene er stadig det tredje største partiet i Storbritannia etter at hverdagen kom brått på partiet.

BERGENS TIDENDE/POLITIKEN