Ettermiddagsrushet ble noe mer anspent enn vanlig i London i går, da forbipasserende i Soho la merke til at uforklarlige, illeluktende skyer av kjemisk gass drev rundt i gaten. Redningsmannskaper fryktet at det kunne bety begynnelsen på et kjemisk terrorangrep på byen og brukte tre timer på å finne ut hvor stanken kom fra. Folk ble evakuert fra området og da man omsider fant åstedet, en Thairestaurant i nærheten, oppdaget brannfolkene den skyldige: en fire kilo tung panne med brennende, tørkede chilier.

Sjokkert kokk

Sjefskokken på Thai Cottage, Chalemchai Tangjariyapoon, ble mildt sagt sjokkert over å være midt oppe i en redningsoperasjon forårsaket av chilidippen han holdt på å lage. ”For meg lukter det bare som brent chili, og det er litt uvanlig. Men jeg kan forstå at folk som ikke er fra Thailand ikke ville gjenkjent lukten,” sa han til den britiske avisen The Guardian.

Vurderer plakatadvarsler

Den kruttsterke sausen, som er en av restaurantens spesialiteter, lages av brente chilier, hvitløksflak, tørkede reker, palmesukker, rekepostei, tamarind og planteolje. Restauranten har drevet på i 17 år, men vurderer nå å henge opp plakater for å advare forbipasserende neste gang de forbereder den potente dippen.