– Dere som har vært på bakken vet at vi gjør framskritt, ikke raskt men gradvis. Og vi kan være sikre på at det går framover, sa Cheney i en tale til tusenvis av nylig hjemvendte soldater mandag.

– Våre styrker har arbeidet flittig for å sikre at stadig flere irakiske familier får politibeskyttelse, elektrisitet, vann og sanitære forhold i sine hjem, fortsatte visepresidenten.

– Gjennom åpenhet og anstendighet, med ære og vennlighet overfor andre, har dere knyttet vennskapsbånd som er svært viktige for våre to land, sa Cheney.

Republikanerne sliter tungt på hjemmebane som følge av Irak-krigen og kan ifølge ekspertene komme til å miste flertallet i Kongressen under valget i november.

Cheney var blant dem som ivret mest for å invadere Irak, og visepresidenten nekter konsekvent for at dette var en uklok beslutning.

De siste månedene har han reist på kryss og tvers av USA i et forsøk på å samle støtte til det republikanske partiet foran valget.

Ifølge partiledelsen har Cheney deltatt på 114 tilstelninger der det er samlet inn over 270 millioner kroner til valgkampen.

REUTERS