Jaktmyndighetene i Texas har gjort Cheney oppmerksom på at han manglet en nødvendig tillatelse til å jakte vaktler da skytingen fant sted. Cheney vil få en advarsel, men ikke noen bot eller annen straff for overtredelsen, opplyser visepresidentens kontor.

Avsløringen kommer trolig til å styrke hylekoret mot Cheney etter at han ved et uhell skjøt advokaten Harry Whittington lørdag. Det hvite hus blir sterkt kritisert for at det gikk en hel dag før offentligheten ble gjort oppmerksom på jaktuhellet.

Det var heller ikke Det hvite hus som offentliggjorde hendelsen, men rancheier Katharine Armstrong. Armstrong, som eier området der uhellet fant sted, uttalte seg til den lokale avisen Corpus Christi Caller-Times, etter at avisen hadde mottatt et tips.

Det hvite hus insisterer på at den sene offentliggjøringen ene og alene skyldtes at man konsentrerte seg om Whittingtons helse. Det understrekes også at Det hvite hus ønsket å få klarhet i hendelsesforløpet før man uttalte seg til media.

Det lokale politiets etterforskning bekrefter at Cheney kastet seg rundt i jaktiveren og traff Whittington ved et uhell. Det skal ikke ha vært alkohol eller annen kritikkverdig oppførsel med i bildet.

REUTERS