«Vanlige» i solide hermetegn, siden du selvsagt skal ha en murstein av en lommebok for å ha sjanse til å løse ut billett til galskapen.

– 2008 blir romskipets år, proklamerte Branson selv på en pressekonferanse I New York I natt.

Før han også verbalt forsvinner ut i «outer space»:

– Dette kan føre til de mest utrolige ting. Hotell i rommet. Små romskip som kan suse rundt månen. Jeg er skråsikker på at vi en gang i fremtiden vil befolke andre planeter.

Millionbutikk Det er Bransons hjertebarn – selskapet Virgin Galactic – som har designet flyet og romskipet som skal gjøre rommet til et attraktivt turistmål.

Ifølge Branson skal det være mulig å ta turen rundt jordkloden – i vektløs tilstand – allerede om to år.

Da vel å merke om du kan spytte ut med en drøy million kroner – som en billett vil koste.

Virgin opplyser selv at over 200 personer allerede har bestilt charterturen som setter to uker på Kanariøyene i perspektiv. Opptil 100.000 skal ha snust på tilbudet.

Flere titall millioner kroner er allerede betalt i depositum, ifølge Aftenposten.no.

Skal testflys i år Et fly, «White Knight Two», skal løfte romskipet opp i atmosfæren, før romskipet derfra flyr ut av atmosfæren og inn i verdensrommet.

Romskipet har plass til to piloter og seks betalende passasjerer. Den foreløpig eneste «flyplassen» du kan reise fra ligger i New Mexico-ørkenen i USA.

– Når det kommer til vitenskap, utgjør dette konseptet et stort potensial for forskere som vil være i stand til å utføre eksperimenter oftere enn før, og slik kunne løse nøkkelspørsmål om klodens klima og universets mysterier, filosoferer Richard Branson.

  • Kunne du tenke deg en tur ut i det ytre rom? Diskutér saken her!
REUTERS