Internett kan være et lunefullt verktøy, spesielt om man er sønn av Cubas tidligere president Fidel Castro, skriver Aftenposten.no .

Antonio Castro (42), lege for det cubanske baseballaget og angivelig Fidels yndlingssønn, ble nylig rundtlurt i en internettbløff som gir et sjeldent gløtt inn i hverdagen til den mektige castrofamilien.

Bar overkropp Over nettet kom den cubanske playboyen i kontakt med en person han trodde var Claudia Valencia, en vakker 26-årig colombiansk kvinne som pussig nok hadde akkurat de samme interessene som han selv: sport, teknologi og chatting.

Flørten slo virkelig an, og selv om de to aldri møttes, chattet de ofte sammen på nettet, noen ganger i fem timer av gangen. Etter å ha fått tilsendt et bilde av den attraktive kvinnen, ble Antonio tydelig betatt, og la planer om å møte kvinnen:

«Gjett hvor jeg er, og jeg skal elske med deg uten å stoppe,» skal Antonio ha skrevet til kvinnen under et statsbesøk i Russland i januar sammen med onkel Raul, som etterfulgte Fidel som president.

Han sendte henne også bilder av seg selv i bar overkropp, fra Moskva og Beijing-OL.

Store kontraster Men det viste seg at Claudia Valencia slett ikke var en attraktiv, sosial jente fra Colombia. Bak kvinnens nettidentitet skjulte den 46 år gamle eksil-cubaneren Luis Domínguez seg. Han avslørte nylig den hete nettromansen for en TV-kanal og en avis i Miami, melder The Miami Herald.

Domínguez, en ansatt i et sikkerhetsselskap i Miami, sier at han utførte det noe underlige stuntet for å bryte ned myten om det ugjennomtrengelige sikkerhetsnettet rundt castrofamilien.

Han fikk ideen til bløffen da han deltok på en baseball-turnering i Cartagena i Colombia i 2006. Der la han merke til at vakre unge jenter flokket seg rundt Antonio som om han skulle være en rockestjerne.

Domínguez studerte Antonios tidligere kjærester, og ut fra dem konstruerte han en idealkvinne som ville passe perfekt til Fidels sønn. Han tok så kontakt på mail og sa at han var en 26 år gammel kvinnelig sportsjournalist som hadde møtt Antonio under turneringen i Colombia.

Det oppsto raskt flørtende toner mellom de to, men Antonio holdt seg på teppet, og avslørte ingen statshemmeligheter for Claudia. Men han ga et unikt innblikk i luksuslivet til Havannas herskende elite — et bilde som står i sterk kontrast med de generelle levevilkårene for befolkningen i det kommunistiske landet.

Dyre vaner Ifølge Domínguez fortalte Antonio villig vekk om de materielle godene castrofamilien har: stadige weekendturer til Varadero beach, dyre designerklær og teknologi som ikke er tilgjengelig i resten av landet.

— Mens vanlige cubanere blir stengt ute fra internettkafeer i Havana, hadde denne fyren BlackBerry og ubegrenset nettilgang, sier Dominguez

— Han lever i en verden som er avskåret fra andre cubanere. Vi viser publikum de to Cuba-ene. Antonio lever ikke i den innbilte revolusjonære moraliteten, sier Miguel Cossio, produsent for TV-programmet om den cubanske playboyen, ifølge Guardian.

Fra Cuba har det foreløpig ikke kommet noen kommentarer til den flaue historien.