TROMSØ - HAUGESUND 2-2

I dag spilte TIL 2-2 mot Haugesund etter å ha kommet tilbake to ganger på Alfheim. Scoringene var det ungguttene Mikael Norø Ingebrigtsen og Jostein Gundersen som sto for. TIL-spiss for dagen, Thomas Lehne Olsen, var mildt sagt anonym - både i duellene og fremover på banen.

- Jeg savnet Moussa. Moussa har spilt fast, og er blitt valgt foran Thomas og Runar (Espejord) med sin duellstyrke og tyngde. Likevel synes jeg Thomas kombinerte fint og gjorde en god jobb med å presse forsvaret til Haugesund. Thomas har vært veldig god rettvent på kanten, men fikk en  vanskeligere jobb i dag, uten at jeg er kritisk til hans prestasjon, sier TIL-trener Bård Flovik.

- Surrealistisk

Det var nok et fåtall som forventet at debutant fra start og midtstopper, Jostein Gundersen, skulle tegne seg på scoringslista for TIL. Kanskje aller minst hovedpersonen selv.

-  Det var nesten litt surrealistisk, og er ydmyk med tanke på det, sier Gundersen.

- Det er selvfølgelig deilig å score, for jeg hadde nerver før kampen. Det var bare å jobbe mentalt, for jeg vet at jeg har ferdighetene, sier 20-åringen, som nå sikter seg mot en fast plass på laget.

- Målet er å spille, men jeg vet at det blir tøft når Simen kommer tilbake. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, så spiller jeg fast etter hvert, sier Gundersen selvsikkert.

 - Det føles som et tap

Mikael Norø Ingebrigtsen leverte en strålende 1. omgang, og satte inn utligningen på nydelig vis rett før pause.

- Det var godt å se den gå inn, og jeg synes vi fortjente poeng. Totalt sett har vi god kontroll, og til slutt må vi bare være mer enda mer nøye i pasningsspillet, sier målscoreren, som ikke syntes ett poeng var nok i dag.

-  Det er skuffende, og det føles som et tap. Vi mener vi burde ha vunnet det her, men det er ikke krise med ett poeng. Vi må bare ha tålmodighet.

Morten Gamst Pedersen rakk et par touch på ballen i sine fem minutter, og fikk også en strålende mottakelse av de 3118 oppmøtte på Alfheim. Han skryter av duoen som sto bak målene.

- Det er morsomt å score mål, og begge er i begynnelsnen av karrieren. Det er to spillere som kan gjøre det veldig bra, sier Gamst Pedersen.

- Komplett fotballspiller

En som spilte en strålende kamp var Gjermund Åsen. Trønderen var overalt på banen, og var en sterk bidragsyter til at TIL fikk med seg poeng.

- Jeg synes han er komplett fotballspiller. Han løper og vinner ballen, han spiller opp andre og er veldig god i mange spillfaser, skryter TIL-treneren.

TIL har kun vunnet to hjemmekamper på syv forsøk, og har på ingen måte gjort hjemmearena Alfheim til et fort.

- Vi bør vinne denne kampen, og det synes jeg vi skal gjennom prestasjonen vi gjør. Nå har vi spilt to kamper på rad uten tap. så får vi heller rose at vi kommer tilbake mot et veldig robust lag, sier Flovik på spørsmål den svake hjemmestatistikken.