– Det var en utfordring og et paradoks å omdanne noe som dreper til noe som gleder folk, sier Paredes, en av Colombias fremste instrumentbyggere.

Våpen er det mer enn nok av i Colombia. Men når Paredes først får hendene borti en kalasjnikov eller en AK47 blir den snart noe helt annet, selv om det tidligere geværet tar med seg både kolben og det buede magasinet inn i sitt nye liv som gitar.

– Våpen har en dårlig energi. Når vi plukker det fra hverandre begynner det å forandre seg. Når vi får på gitarhalsen, strengene og mikrofonene får det en helt annen energi. Det er ikke lenger hva det var, og det gjør folk lykkelige, sier en entusiastisk instrumentbygger.

Luis Alberto Paredes begynte med å bygge om geværer til gitarer for tre år siden, etter at en lokal musiker ga han ideen. Råmaterialet er våpen som er innlevert i forbindelse med demobiliseringen av den høyreorienterte militsen i Colombia.

Paredes arbeider sammen med sin sønn. De bruker et par uker på å transformere et drapsvåpen til musikkinstrument.

Nå er hans geværgitarer på vei til scenen. Den colombianske rockestjernen Juanes har fått en. Det samme har den argentinske sangeren Fito Paez og andre latinamerikanske musikere. Hans geværgitarer er etterspurt av musikere over hele verden.