IRINA LEE

KRISTINE NYBORG (foto)

Pensacola, Florida

Orkanen Katrina blir nå omtalt som den verste naturkatastrofen i USAs historie, og flere amerikanske medier har allerede døpt den «vår tsunami». Behovet for de mest grunnleggende ting, som mat, klær og husly, stiger for hver time som går.

— Det er stadig flere som må evakuere, og jeg vet ikke om vi har sett toppen ennå, sier John Kropp. Han jobber som ingeniør for det amerikanske Røde Kors, og reiste i går fra hjembyen Charlotte i North Carolina til de kriserammende områdene i sør for å bidra med sin ekspertise.

— Slik det ser ut nå, er byen Biloxi desidert hardest rammet. Tusenvis har ikke noe sted å bo, og svært mange har heller ikke tilgang på mat eller rent vann, forklarer Kropp.

I løpet av kort tid vil Røde Kors opprette en teltleir i utkanten av byen, med tilgang på vann, mat og sanitære fasiliteter.

— Det blir ikke noe fancy greier. Teltene vil stort sett bare være tak, som beskytter mot det verste av sol og regn. Det vil ikke være rennende vann, men kun vann på containere. Det blir omtrent som teltleiren i tv-serien Mash, sier Kropp.

<b>BYGGER TELTLEIR:</b> John Kropp jobber som ingeniør i Røde Kors, og reiste til Biloxi i går for å utarbeide planer for en stor teltleir i byen. - Behovet for hjelp er enormt, sier han. FOTO: KRISTINE NYBORG