Tirsdag ble soldatene utkommandert til å forsterke flomvernet rundt den thailandske hovedstaden ytterligere en million sandsekker. Men frykten er at dette ikke er nok til å stanse den verste flommen på flere årtier.

Krisemøte

Regjeringen kom sammen i krisemøte tirsdag for å drøfte de økonomiske konsekvensene av flomkatastrofen. Skadene er beregnet å komme opp i nærmere 20 milliarder kroner. Men det tallet kan bli langt høyere dersom vannet flommer innover Bangkok.

Statsminister Yingluck Shinawatra har uttalt håp om at den lavtliggende byen vil bli spart for vannmassenes herjinger. Men Bangkoks guvernør Sukhumband Paribatra advarte tirsdag mot å tro at faren er over, og ba innbyggerne i Bangkok om å hjelpe til med byggingen av de midlertidige demningene.

— Bangkok avhenger av disse demningene, sier han.

Enorme problemer

Flommen har allerede skapt store skader i et industriområde rett nord for byen. Mandag ble Thailands eldste fabrikk, Navanakorn, beordret evakuert.

Tre måneder med uvanlig mye regn har skapt enorme problemer for millioner av mennesker i Thailand. Hjemmene deres er ødelagt, åkrene står under vann, og titusener har måttet søke tilflukt i provisoriske teltleirer.

Om lag hver tredje av landets provinser er rammet av flommen, som måler flere meter en rekke steder.

Ifølge myndighetene kan de ta opptil en måned før vannmassene har rent ut i havet.