Compaq eksperimenterer med en fleksibel computer som skal viske ut skillet mellom bærbare— og stasjonære datamaskiner. Maskinen forandrer form ved hjelp av fleksible ledd og brettes på samme måte som en "transformer"-robot. Maskinen rettes mot brukere som trenger en laptop på reiser men som ønsker en bordmodell hjemme eller på kontoret. Maskinen ser i utgangspunktet ut som en laptop, men brukerne kan fjerne tastaturet og folde opp en større flatskjerm. Deretter virker tastaturet trådløst.

PC-leverandøren vil gjenvinne ryktet som en innoverende produsent, sier Jeri Callaway i Compaq. Hun trakk frem firmaets første produkt. "The Luggable" var et tidlig 80-tallsforsøk på å lage en portabel PC med samme størrelse som en liten koffert. Hvis Compaq-styret godkjenner designet regner firmaet med en utviklingsfase på 12 måneder før den når butikkene, skriver Financial Times.

Den nye maskinen er et forsøk på innovasjon som skal sette fart i det vanskelige PC-markedet. Compaq mistet nylig posisjonen som verdens største PC-produsent til Dell.(Origo)