Etter flere hundre kilometer langs motorveiene A-27 og A-7 med en hale av politibiler og helikoptere etter seg, måtte den røde og hvite bybussen sakke farten mellom Hannover og Hildesheim da politiet arrangerte en bilkøer..

Bussen ble deretter stanset av en arrangert bilulykke som politiet stelte i stand utenfor Hildesheim. Bussen ble omringet av politibiler, og politiet opprettet kontakt med kapreren på hans mobiltelefon.

Mannen stilte som betingelse for samtaler at alle politifolk måtte holdes langt unna, og han skjøt ett varselskudd. Han har også bedt om mat og en ny sjåfør for å fortsette turen.

Det var klokka 9.40 at mannen gikk på bussen i Bremen, truet bussjåføren med et våpen og tvang ham til å kjøre ut på motorveien. Senere ble tre passasjerer sluppet av.

Ifølge de tre som slapp ut, er mannen rundt 25 år gammel og har et "sydlandsk" utseende, noe som i Tyskland gjerne betyr noen med opprinnelse i middelhavsområdet.

For to uker siden ble en buss kapret av en bankraner i Berlin. Han ble arrestert da politiet stormet bussen etter fem timer. Kapreren ble skadd, men to gisler slapp fra hendelsen.

(NTB)