– Han har erklært at han vil ta av uniformen, og at det vil bli avholdt valg. Jeg kaller dette positive skritt. Jeg velger å tro en mann på hans ord, sa Bush på en pressekonferanse sammen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel lørdag. Merkel har besøkt Bush på hans ranch i Texas i helgen.

Les også Ønsker Musharrafs valgkunngjøring velkommen

Bush rettet ingen kritikk mot Musharraf. Tvert imot roste han den pakistanske presidenten for hans kamp mot militante islamister og al-Qaida, og fjernet all tvil om at USA fortsatt støtter Musharraf i denne kampen.

«En fornuftig mann»

Også USAs utenriksminister Condoleezza Rice slår fast at USA stiller seg bak Musharraf. I et intervju lørdag karakteriserer hun Musharraf som «en fornuftig mann» som har tatt en dårlig beslutning.

– Vi mener dette (unntakstilstanden) var en dårlig beslutning. Men jeg har ingen tvil om at han (Musharraf) prøver å gjøre det han mener er best for sitt land, sier Rice.

Rammer kritikere

Musharraf, som også er forsvarssjef, innførte militær unntakstilstand i Pakistan sist lørdag med begrunnelsen at det var nødvendig for å bekjempe islamistiske ekstremister. Militante islamistiske grupper kontrollerer store områder i de uveisomme grenseområdene mot Afghanistan.

Unntakstilstanden har imidlertid først og fremst rammet Musharrafs sivile politiske motstandere og kritikere, inkludert domstolene og massemedia. Flere tusen mennesker er blitt arrestert, TV-stasjoner stengt og dommere fjernet fra sine stillinger.

Reuters