Kilder nær etterforskningen har tidligere navngitt tre kaprere med tilknytninger til bin Ladens organisasjon al Qaeda. Denne gang er antallet økt til fire. Sannsynligheten er stor for at "de fleste" av kaprerne er knyttet til bin Ladens nettverk, melder CNN.

Avsløringene underbygger President Bushs mistanke om at Osama bin Laden var hjernen bak angrepene i New York og Washington den 11. september.

Møter i Roma

Representanter for den afghanske opposisjonsalliansen Nordalliansen møtte lørdag en delegasjon fra den amerikanske Kongressen på et hotel i Roma i håp om å styrke opposisjonens kamp mot Taliban-regimet i Afghanistan.

Den amerikanske delegasjonen uttalte at landet kan vente seg omfattende hjelp til å bygge opp landet dersom Taliban-regimet styrtes og Osama bin Laden utleveres.

Både Nordalliansen og den amerikanske delegasjonen planlegger søndag å møte Afghanistans siste monark, Mohammed Zahir Shah, som ble styrtet i 1973. Shah har siden bodd i Roma. Han blir sett på som en mulig samlingsfigur for et nytt styre i Afghanistan.

Mohammad Zahir Shah, 86, var Afghanistans siste konge før han ble styrtet i 1973. Nå diskuteres det om han kan bli samlingspunktet i et alternativt styre til Taliban-regimet i Afghanistan.
FOTO: AP/SCANPIX