• Vi ser nok en gang at motgang får fram det beste i det amerikanske folk, sa Bush i en tale lørdag kveld. Han ber amerikanerne vise samme patriotisme som etter angrepene 11. september 2001.

— Det vi først og fremst må huske, er vår overbevisning om å kjempe for friheten vår, bygge opp igjen en såret by og hjelpe naboer i nød, sa Bush i en radiotale kvelden før fireårsmarkeringen av terrorangrepene på New York og Washington.

— USA står igjen overfor en katastrofe som har forårsaket ødeleggelse og tap av liv. Denne gangen er ikke ødeleggelsene et resultat av menneskets ondskap, men de voldsomme kreftene i vind og vann, fremholdt Bush lørdag kveld.

President Bush er ventet å dra tilbake til de flomrammede områdene søndag, idet politi og soldater har begynt å gå fra hus til hus for å hente ut døde.

— USA vil komme seg igjennom denne prøvelsen, og den vil gjøre oss sterkere, sa Bush.

Nesten to uker etter at orkanen Katrina dundret inn over sørkysten av USA henter redningsmannskaper fortsatt ut innbyggere fra New Orleans. Vannet i gatene er nå så forurenset av kloakk, råtnende lik og søppel at myndighetene frykter en epidemi.