— Terroristene finnes i et dusin land rundt omkring i verden, og det er grunnen til at denne store nasjonen sammen med våre venner og allierte ikke vil hvile før vi har stilt dem til ansvar for sine ugjerninger, sa Bush onsdag.

USA kartlegger for tiden blant annet Somalia for å finne ut om Osama bin Ladens nettverk har forgreininger til landet. Det råder en svært uoversiktlig politisk situasjon i Somalia, og en rekke klanledere har kontroll over ulike områder. Amerikanerne mener derfor det kan være et naturlig gjemmested for terrorister.

Det har også vært spekulert i om USA vil innlede militære operasjoner i Irak etter at de har avsluttet krigen i Afghanistan.

FNs generalsekretær Kofi Annan gjentok onsdag at USAs koalisjon mot terrorisme bør begrenses til Afghanistan og ikke bli utvidet til Somalia eller andre land. Under et besøk i Stockholm sa han at FNs resolusjon setter geografiske begrensninger for hvor langt den USA-ledede krigen mot terrorisme kan gå.

— I resolusjonen heter det at gjerningsmennene bak angrepene 11. september skal bli brakt til doms. Til nå tyder alle indikasjoner og bevis på at de befinner seg i Afghanistan, sa Annan.

(NTB)