• Iran og Syria fortsetter å støtte terrorisme. Verdenssamfunnet bør bruke sanksjoner for å stanse det iranske og det nordkoreanske atomprogrammet, sier USAs president George W. Bush.

Den amerikanske presidenten viet deler av sin tale ved åpningen av FNs hovedforsamling i New York tirsdag til den globale terrortrusselen. Men han forsikret også at hans regjering og Kongressen vil handle raskt for å løse finanskrisen i USA.

— Jeg kan forsikre dere om at regjeringen og Kongressen samarbeider, sa han til de rundt 120 stats- og regjeringssjefene som var samlet i FN-hovedkvarteret. Bush går av som president i januar neste år, og holdt sin siste tale til hovedforsamlingen i FN.

— Noen få land - regimer som Syria og Iran - fortsetter å fremme terror. Men tallet på slike land blir stadig mindre, og de blir stadig mer isolert i verdenssamfunnet. For i likhet med slaveri og sjørøveri, har terrorisme ingen plass i en moderne verden, sa Bush.

Han fordømte Russlands invasjon av Georgia i august som et brudd på FN-charteret. Verdenssamfunnet må stå samlet i sin støtte til det georgiske folk, sa den amerikanske presidenten i sin tale.

MIKE SEGAR