I en tale i Reagan-biblioteket i Simi Valley i California forsøkte Bush å etterligne Reagan ved å sammenligne kampen mot terrorisme med Reagans kamp mot kommunismen.

Med sin kone og Reagans enke Nancy ved sin side hyllet han forgjengeren, som fortsatt er en helt for høyresiden, for aldri å gi seg i kampen mot ondskapens krefter.

– På samme måten som kommunismen, viser vår nye fiende at uskyldige kan ofres for å tjene en politisk visjon. Som kommunismen, er vår nye fiende totalitær. Som kommunismen, ser vår nye fiende ned på frihet, sa han og spådde at terrorismen, som kommunismen, er dømt til å mislykkes.

Bush, som lenge har måttet se sin oppslutning synke fordi stadig flere amerikanere er kritiske til krigen i Irak, har nå også møtt motstand på sin høyrefløy.

Mange skuffede konservative mener at Bush sviktet dem da han utpekte sin medarbeider Harriet Miers til ny dommer i høyesterett, siden de ikke vet hva hun kommer til å mene om abort.

Som en følge av kritikken fra begge sider, har oppslutningen om Bush i de siste ukene sunket til det laveste nivået noensinne siden han ble president.