Bush-administrasjonen har i lengre tid vært bekymret over leveranser av høyteknologi til Irak, som blant annet kan vanskeliggjøre kommunikasjonen mellom fremrykkende amerikanske avdelinger.

— Russerne benekter at slikt utstyr er levert til Irak, men Putin lovet å undersøke de amerikanske påstandene med de bedriftene det gjelder, sa pressetalsmann Ari Fleischer i Det hvite hus mandag.

Bush og Putin har fortsatt et godt personlig forhold, og samtalene mellom de to lederne er preget av åpenhet, sa Fleischer. De russiske våpenleveransene skal ifølge Det hvite hus omfatte både utstyr for å forstyrre radiokommunikasjon og avanserte antitankvåpen, utstyr som er omfattet av FNs boikott av Irak.

Fleischer ville ikke direkte kommentere påstandene om at Russland har rådgivere i Irak som assisterer Saddam-regimet i bruk av det avanserte utstyret, slik det tidligere er hevdet.

Det var travel møtevirksomhet i Det hvite hus mandag, og sentralbanksjef Alan Greenspan var flere ganger på besøk for å ha samtaler med Bush og flere av hans rådgivere.

(NTB)