Bush beskyldte mandag Syria og Iran for å fortsette å støtte terrorisme. Han sa også at landenes politikk hindrer fredsforsøkene i Midtøsten, og at terrorisme er det største hinderet for opprettelsen av en palestinsk stat, melder BBC.

— Å støtte og skjule terrorister undergraver utsiktene for fred i Midtøsten, og er et forræderi mot interessene til en palestinsk stat, sa Bush under en pressekonferanse med Italias statsminister Silvio Berlusconi på den amerikanske presidentens ranch i Texas.

Bush skal i løpet av den neste uka møte både Israels statsminister Ariel Sharon og den palestinske statsministeren Mahmoud Abbas. -Det er på tide at regjeringene rundt om i Midtøsten støtter disse to mennene (Abbas og Sharon) ved å slåss mot terror i alle dens former, sa Bush.

— Det inkluderer regjeringene i Syria og Iran, som fortsetter å skjule og å hjelpe terrorister. Uttalelsen fra den amerikanske presidenten markerer et skifte i holdningen overfor Syria, som Bush i april kunngjorde "begynte å forstå budskapet" om behovet for å samarbeide i kampen mot terrorister, skriver Washington Post.

(NTB)