KLAUS JUSTSEN

Washington

Etter lang tid og en rekke unnamanøvrer har president George W. Bush akseptert å delta i tre tv-overførte debatter med sin demokratiske utfordrer, senator John Kerry.

Alle tre debattene blir 90 minutter lange, og begge parter håper at de kan få avgjørende betydning for utfallet av valget 2. november. Men den endelige avtalen om sammensetning av spørrepanel og format er ennå ikke inngått.

Presidenten forsøkte i første omgang å kutte tv-debattene ned til to. Nå har George W. Bush imidlertid endret holdning. Han ønsket ikke å bli beskyldt for å vike unna en direkte konfrontasjon. Samtidig vokser selvsikkerheten i den republikanske leiren.

Meningsmålinger gir presidenten et lite forsprang, og samtidig kritiseres John Kerry for å ha ført en svak valgkamp. Han ses ikke lengre som noen fryktinngytende motstander når de to rivalene skal stå ansikt til ansikt.

Den første debatten kommer 30. september med en diskusjon om utenrikspolitikk. Så følger et møte med en gruppe velgere 8. oktober, mens man i den siste debatten, 13. oktober, konsentrer seg om innenrikspolitiske temaer.

Tradisjonen tro blir det bare én debatt mellom visepresident Dick Cheney og den demokratiske kandidaten til posten, senator John Edwards.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende