• Vi skal få i stand en redningspakke, sa president George W. Bush. Bush forsøkte å dempe uroen som har spredd seg i USA etter skandalemøtet i går.

— Dette er en stor pakke fordi det er et stort problem. Der er uenigheter over deler av pakken, men der er ingen uenighet om at noe må gjøres, sa presidenten i en kort kunngjøring på plenen foran Det hvite hus, ti minutter etter at børsene åpnet her i New York og falt som en sten.

— Det er ikke alltid vakkert når vi prøver å få gjennom nødløsninger på kort tid, sa Bush.

Presidenten sa at både demokrater og republikanere vil jobbe sammen for å finne en løsning.

Nervøst

Det har vært en nervøs morgen her i USA.

Mange har understreket at tiden er i ferd med å løpe ut, og på markedene har det vært tilløp til panikk. Men planen er dypt upopulær blant folk flest.

En av TV-ankerne på finanskanalen CNBC, Erin Burnett, forsøkte å forklare for det amerikanske folk at det var viktig for både «Main Street» og Wall Street at de fikk på plass redningsplanen. Det kommer til å gå ut over arbeidsplasser, muligheten til å få huslån og billån. Dette er viktig for alle, sa Burnett.

Folk flest betaler

Men andre er mer skeptiske, og mener det er viktigere at planen er ansvarlig og riktig når så mye av skattebetalernes penger skal brukes.

JIM YOUNG