President Bush, som avlyste den planlagte talen i St. Paul mandag på grunn av orkanen Gustav, holdt sin tale via satellitt fra Det hvite hus.

Etter å ha blitt introdusert fra landsmøtescenen av sin kone Laura, la Bush vekt på John McCains lederegenskaper og erfaring i talen.

– Jeg vet hvilke vanskelige valg som faller på presidenten alene. John McCains liv har forberedt ham på å ta disse valgene. Han er klar til å lede nasjonen, sa Bush.

Presidenten roste McCain som en «selvstendig mann som tenker selv».

– Stol på meg, sa Bush til latter fra delegatene og de andre tilskuerne.

– Sterk støtte Presidenten ble tatt varmt imot av publikum i Xcel Energy Center i St. Paul. Særlig høylytt var delegasjonen fra Texas, ikledd røde T-skjorter og store hvite cowboyhatter.

– Bush viste sterk støtte til senator McCain i talen sin, og det den retningen vi nå må ta landet i, sier Ken Lenoard (52) fra Forney, Texas, til NTB.

På spørsmål om ikke presidenten burde vært til stede på landsmøtet i stedet for å holde talen fra Det hvite hus, svarer Leonard:

– Jeg hadde satt pris på om han var her, men det er viktig at han styrer landet nå med orkanen som rammet sørkysten. Jeg jobber selv for Røde Kors, så det skjønner jeg godt.

Lærdom av 11/9 Forholdet mellom John McCain og president Bush har til tider vært svært anstrengt, og den avtroppende presidentens støtte anses som et tveegget sverd for McCain. Siden i vår har McCain og presidenten kun deltatt på ett offentlig arrangement sammen.

Men tirsdag kveld ba Bush Republikanerne om å stille seg samlet bak sin presidentkandidat.

– Vi trenger en president som har tatt lærdom av 11. september 2001. For å beskytte Amerika må vi fortsette å være på offensiven, stoppe angrep før de skjer og ikke vente på å bli angrepet igjen, sa Bush i den knapt ti minutter lange talen.

Mens John McCain forsøker å distansere seg så mye som mulig fra den historisk upopulære president Bush, repeterer Demokratene så ofte de kan at en stemme til McCain betyr fire nye år med Bush.

– Fantastisk tale I St. Paul tirsdag kveld var det imidlertid flere som gjerne kunne tenke seg fire nye år med Bush.

– Jeg synes han holdt en fantastisk tale, han sa alle de rette tingene. Jeg tror folk glemmer hvilken god jobb han har gjort, sier Peggi A. Buff fra Santa Ana i California. Hun er på landsmøtet sammen med datteren Amy (13).

Også Joe Lieberman ble tatt svært godt imot av publikum tirsdag kveld. Støtten fra den tidligere demokraten er populær blant Republikanerne.

– Senator Obama er en begavet og veltalende ung mann som kan gjøre store ting for landet vårt i årene fremover. Men veltalenhet er ingen erstatning for erfaring, ikke i disse tøffe tidene, understreket Lieberman til stor jubel fra salen.

Obama leder Delegat Ken Lenoard fra Texas er imidlertid strålende fornøyd med at McCain ikke valgte Lieberman som visepresidentkandidat.

– Da tror jeg alle hadde sovnet på valgmøtene, sier 52-åringen til NTB.

Senator John McCain trenger et vellykket landsmøte og et puff på meningsmålingene.

Ifølge Real Clear Politics har Demokratenes presidentkandidat Barack Obama nå økt ledelsen til McCain. Et snitt av fem målinger viser at Obama leder med seks prosentpoeng.

LISA MARIE MILLER