Allerede om få dager vil det lille sentralafrikanske landet sende offiserer til Somalia for å forberede operasjonen, opplyste landets hær søndag.

AU vil utplassere i alt 8.000 soldater. Blant dem er 1.500 soldater fra Uganda som vil ankomme Mogadishu i løpet av få dager.

Burundi har siden sommeren 2004 selv vært åsted for en større internasjonal fredsoperasjon som skulle stabilisere landet etter ti år med borgerkrig. Om lag 300.000 mennesker mistet livet i krigen, og fortsatt er flere hundre fredssoldater utplassert for å overvåke våpenhvilen mellom regjeringen og Burundis siste opprørsgruppe.

Somalias overgangsregjering greide i desember å drive ut islamistene fra blant annet hovedstaden Mogadishu ved hjelp av etiopiske styrker. Siden har situasjonen vært ustabil, med daglige granatangrep og skyteepisoder.

Søndag ble fire mennesker drept da bilen deres eksploderte i Mogadishu, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters. Det er ikke klart hva som forårsaket eksplosjonen som skjedde like ved en fotballstadion. Det voldsomme smellet fikk folk i området til å flykte i panikk. Nok en gang anklages islamistiske opprørere for å stå bak.