Den verdensomspennende SMS-aksjonen som ba folk kle seg i rødt i solidaritet med Burmas munker, fungerte iallfall på St. Paul skole.

— Jeg synes engasjementet er forbløffende stort. Fra skolens sider er det ikke oppfordret til å gå i rødt, så dette er gjort på initiativ fra elever og foreldre, sier inspektør Ronny Mikkelsen der han står i skolegården omringet av rødkledde barn. To av disse er Stefani Obradovic (7 ½) og Selma Sangiang (8 ½).

— Mamma sa at i dag måtte jeg ta på meg noe rødt, men jeg vet ikke hvorfor, sier Stefani.

Venninnen Selma vet derimot godt hva den røde skjorten symboliserer. Hun har hatt snakket med moren sin om situasjonen i Burma. - Vi kler oss i rødt fordi vi vil vise at vi støtter munkene som demonstrerer i Burma, sier hun.

Det har nettopp vært fredagsmesse ved den katolske skolen, der elevene improviserte en bønn for det burmesiske folk. I resepsjonen er det tent et lys og satt opp en lapp hvor det står «i dag ber vi for det burmesiske folk».

FØLER MED BURMESERNE: Det var mange rødkledde å se i skolegårdenpå St. Paul skole. Elever og lærere har samlet seg i et hjerte for å vise atde sympatiserer med munkene i Burma.
Silje Katrine Robinson