06.52: Flere amerikanske medier melder at Clinton vant nominasjonsvalget i Texas. Da 76 prosent av stemmene var talt opp, hadde Clinton sikret seg 51 prosent av stemmene, og Obama 47 prosent.

06.33: Det er fortsatt ikke avgjort i Texas. Clinton leder knapt i primærvalget, mens Obama leder i de første valgmøtene som er opptalt. Primærvalget velger 2/3 av delegatene, valgmøtene 1/3 i Texas-demokratenes spesielle valgprosedyre. Følg med på bt.no for endelige resultater utover dagen!

05.44: Mens Obama snakker, har differansen mellom ham og Hillary Clinton i Texas økt til 30.000 stemmer, fordel Clinton. Det går Hillarys vei i natt.

05.40: Barack Obama snakker til sine fans i San Antonio, Texas. Ikke siden New Hampshire-valget har han opplevd en spakere stemning etter et valgresultat.

05.39: Nok en indikator på at McCain har en stor jobb foran seg: I Texas, president Bushs hjemstat som har vært overveiende republikansk, har rundt 3,8 millioner demokrater møtt frem for å stemme. Det er like mange som stemte på Bush i 2000. Bare 1,7 millioner republikanere har stemt i dette primærvalget.

05.16: Hillary Clinton snakker til elleville tilhengere i Columbus, Ohio, som endelig har noe å juble for.

— Takk, Ohio! Til alle dere som ikke gir opp: Denne er til dere, sier Clinton.

— Ohio er en stat som vet hvordan de skal velge en president. Ingen kandidat har blitt president uten å vinne primærvalget i Ohio, legger hun til.

Tilhengerne roper taktfast "yes, she will", frekt og snedig stjålet fra Obama-leiren.

Clinton har de siste dagene vært opptatt av hva som skjer når telefonen ringer klokken 03.00 i Det Hvite Hus. Da er det ikke tid til taler, bare handling, er hennes enkle, men effektive budskap. Visstnok skal Obama ha lett for å bryte ut i tale selv nattestid.

— Dette landet reiser seg igjen, og det gjør også denne kampanjen, sier Clinton.

05.00: NBC og Fox News spår også at Clinton vinner Ohio.

04.55: CNN slår fast at Clinton kommer til å vinne Ohio. Akkurat nå har hun 57% av stemmene etter at 54 prosent er opptalt. Det blir dermed ikke avklart hvem som blir Demokratenes kandidat i natt. Både Clinton og Obama kommer til å fortsette kampen.

04.45: Nye Texas-tall er inne. Clinton: 718.882 stemmer, Obama: 717.175 stemmer. 24 prosent opptalt.

04.44: Nå er differansen nede i 600 stemmer! Clinton haler innpå, og med denne utviklingen er hun forbi om få minutter.

04.33: Mellom Obama og Clinton skiller det bare 9000 stemmer i Texas, med 20 prosent av stemmene opptalt.

04.16: CNNs valgdagsmåling i Texas viser at 61 prosent av dem som bestemte seg i løpet av de tre siste dagene, stemte på Hillary Clinton. Det kan bety at Clinton har snudd valgvinden. Akkurat nå ligger hun an til å vinne Ohio, med 34 prosent opptalt har hun 56,9 prosent av stemmene.

03.48: - Jeg vil med stor ydmykhet bli republikanernes kandidat, sier John McCain til stor jubel fra sine tilhørere.

— Nå begynner den viktigste kampen: Å bygge en respektabel, bestemt og overbevisende argumentasjon om at vi er et bedre alternativ enn våre venner i det andre partiet, sier McCain.

— Jeg vil forsvare beslutningen om å ødelegge Saddam Husseins regime, mens jeg også kritiserer den feile taktikken som ble brukt i Irak altfor lenge. Den har truet vår sikkerhet. (...) Den neste presidenten må engasjere våre allierte sterkere i å bekjempe al-Qaida og Taliban i Afghanistan, fortsetter han.

03.32: Clintons første lyspunkt på lenge. Hun ligger an til å vinne Rhode Island for Demokratene. Da har Obama og Clinton vunnet hver sin småstat i natt. Ohio og Texas blir de store slagene.

03.17: Republikaner Mike Huckabee snakker til sine tilhengere i Irving, Texas. Han trekker seg - forståelig nok - fra den republikanske nominasjonskampen.

— Jeg ringte senator McCain for noen minutter siden. Det er nå tydelig at han vil vinne de nødvendige 1191 delegatene. Jeg ikke bare gratulerte ham, jeg forpliktet meg også til å forene partiet vårt, sier Huckabee.

03.10: George W. Bush skal være klar til offentlig å støtte McCain som sin etterfølger. Analytikerne er uenige om det vil være en styrke eller ulempe for McCain å få upopulære Bushs omfavnelse.

03.00: John McCain blir republikanernes presidentkandidat. CNN og Fox News slår fast, basert på prognoser, at Texas og Rhode Island også vil gå til McCain. Da har han nok delegater til å vinne den republikanske nominasjonen. Han vil ha 1195 delegater, målet var 1191.

02.54: 15 stemmelokaler i Cuyahoga, Ohio, holder åpent til klokken 21.00 lokal tid på grunn av at det mangler stemmesedler. Vedtaket om lengre åpningstid er gjort av en lokal domstol etter krav fra Obamas valgkampsekretariat.

02.46: Det er stort oppmøte blant Demokratene i Texas. Valget i Bushs hjemstat avgjøres av primærvalg, deretter av valgmøter i hvert distrikt. 2/3 av delegatene fordeles i primærvalget, 1/3 i valgmøtene.

02.02: CNN fastslår følgende: Verken Obama eller Clinton vil vinne nominasjonen alene ved hjelp av primærvalgene, selv om en av dem skulle vinne samtlige gjenværende stater med en 55-45 prosent margin. Med andre ord er det stor sannsynlighet for at superdelegatene i det demokratiske partiet avgjør presidentnominasjonen.

01.58: Bush bør feriere andre steder enn i Brattleboro, Vermont: Der kunne velgerne i kveld stemme over et forslag om å stille president George W. Bush og visepresident Dick Cheney for riksrett på grunn av Irak-krigen. Hvis ikke de blir stilt for riksrett, skal de ifølge forslaget kunne arresteres i Brattleboro. Forslaget fikk flertall med 2012 mot 1705 stemmer.

01.54: Valgresultatene er begynt å rulle inn. Følg opptellingen her.

01.30: Fox News og CNN slår fast at McCain også vinner Ohio. Ingen republikaner har siden 1856 blitt president uten å vinne Ohio, så McCain har i hvert fall den biten avklart. Nå er han svært nær delegatmålet som gir ham flertall, og som sikrer ham nominasjonen på republikansk side. Blant Demokratene er racet for jevnt til å gi noen prognose ennå.

01.20: CNNs valgdagsmåling viser at Obama vant klart flere hvite velgere i Vermont enn Hillary Clinton. I staten var Irak-krigen like viktig som økonomien. Blant dem som mente krigen var viktig, vant Obama med 3 mot 1 i forhold til Clinton.

01.10: Allerede rett etter valglokalene stengte, har flere nyhetsstasjoner prognoser som viser at Barack Obama og John McCain vinner henholdsvis for Demokratene og Republikanerne i Vermont.

DONNA CARSON / REUTERS
JIM YOUNG / REUTERS
BRIAN SNYDER / REUTERS