Kveldens vertinne, dronning Beatrix, feiret samtidig sin 64. fødselsdag. Blant gratulantene var vår egen dronning Sonja med barn og svigerbarn.

De fem medlemmene av kongefamilien, inkludert Ari Behn, kom til Amsterdam med fly like før klokka 14. Kongen kommer først etter statsråd fredag.

Fin flytur

Flyturen til Nederland gikk bra, også for den flyredde kronprinsessen. Ved ankomsten ble dronningen tilbudt rullende transport på grunn av fortsatt vond fot etter operasjonen sist høst. Resten av familien, med pressefolk og andre flypassasjerer på slep, trasket den lange veien til ankomsthallen.

En adjutant fra det nederlandske hoffet var på plass for å ønske de norske gjestene velkommen, og prinsesse Märtha Louise pratet ivrig med ham på nederlandsk, et språk hun behersker godt etter flere års opphold i landet.

Sammen med resten av de kongelige gjestene er den norske kongefamilien innlosjert på fasjonable hotell Amstel under oppholdet i Amsterdam.

(NTB)

Representanter fra alle Europas konge- og fyrstehus er til stede når kronprins Willem-Alexander gifter seg med argentinske Maxima Zorreguieta i Amsterdam lørdag.
FOTO: AP/SCANPIX