Politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle.

Leiligheten har vært hjemmet til James Holmes, 24-åringen som er pågrepet etter at tolv mennesker ble drept under en premiere på den siste Batman-filmen natt til fredag. Skytingen fant sted i Aurora, en forstad til storbyen Denver, og Holmes ble pågrepet utenfor kinoen bare minutter etter at han hadde skutt i alt 70 personer inne i kinosalen.

Politiet hadde tidlig lørdag morgen ennå ikke gått inn i leiligheten der Holmes skal ha festet en rekke ledninger som er forbundet med plastflasker med en ukjent væske.

Lokkemusikk

Ifølge en kilde i politiet har den mistenkte også sørget for å forhåndsinnstille et musikkanlegg i leiligheten slik at det skulle spille den samme høye musikken om og om igjen, tilsynelatende for å få naboer til å klage og lokke politiet til leiligheten.

— Hvis han hadde blitt skutt og drept, ville disse bombefellene utvilsomt ha kunnet drepe og skade de første som kom til stedet, sier den ikke navngitte kilden.

Auroras politisjef, Dan Oates, har uttalt at leiligheten er for farlig til at politiet kan gå inn. Politiet forsøkte fredag å komme seg inn i leiligheten via vinduene ved hjelp av stiger, men fredag kveld ga Oates beskjed om at operasjonen var utsatt til lørdag.

Forbud mot utkledning

Amerikansk politi har skjerpet sikkerheten i forbindelse med at filmen «The Dark Knight Rises» vises på kinoer i en rekke andre amerikanske byer. Ved AMC i New York får publikum ikke lov til å ha på seg masker eller ta med lekevåpen.

På kinoen i Aurora hadde flere av tilskuerne på seg kostymer, noe som etter alt å dømme gjorde det lett for Holmes å blande seg med resten av kinopublikumet uten at noen oppdaget at han hadde med seg våpen og granater.

Holmes hadde også på seg gassmaske og kastet flere røykbomber inne i kinoen før han begynte å skyte.