ABC melder i dag at kameraene deres ble konfiskert mens de filmet protestanter i Teheran.

BBCs persiskspråklige sendinger på fjernsyn og radio er siden fredag ettermiddag utsatt for sterke elektroniske forstyrrelser, og forstyrrelsene er gradvis blitt verre, melder selskapet. Teknikere har sporet forstyrrelsene til Iran.

Nyhetskanalen Al Arabiyas kontor i Teheran er stengt.

Aftenpostens journalist ble pågrepet i landet.

Hett tema

Dette er noen av mange historier det siste døgnet om Irans forsøk på å stoppe rapportering fra opptøyene i landet. Men informasjonsstrømmen har vist seg umulig å stoppe.

Twitter er #iranelection nå et av de aller mest brukte søkeordene. Mediefolk og privatpersoner bruker det sosiale mediet til å rapportere inne fra Iran og til å gi sin støtte til opposisjonen i landet.

Youtube dukker det stadig opp mobilvideoer av politifolk som angriper Mousavi-vennlige demonstranter. Youtube får kritikk for å fjerne flere videoer nå i kveld.

Denne er fra i dag.

(artikkelen fortsetter under videovinduet):

Nettstedet Where is my Vote? tar i bruk Facebook for å arrangere demonstrasjoner mot Iran og valgresultatet over hele verden.

Tehranlive.org oppdaterer sine sider hver time. På Flickrs Iran-feed blir også mengder av fotos lastet opp.

Frykter tortur

Tortur og henrettelser venter mange av dem som er arrestert i valguroen i Iran, frykter menneskerettsaktivisten Mahmood Amiry-Moghaddam.

– Dette valget var ment å legitimere det sittende regimet. Men nå har det bestemt seg for å ofre legitimiteten for å sikre overlevelse for regimet, sier Amiry-Moghaddam, som er hjerneforsker ved Universitetet i Oslo, til NTB.

Flere tusen stort sett yngre iranere har gått ut i gatene i Teheran og noen andre større byer for å protestere mot det de mener er valgfusk, etter at sittende president Mahmoud Ahmadinejad ble utropt til valgvinner.

– Rått parti Politiet og Revolusjonsgarden har bestemt seg for å hindre at demonstrasjonene får spre seg. De har brukt både køller, varselskudd, tåregass og motorsykler mot demonstrantene, og mange skal ha blitt såret.

– For ungdommene som er i gatene er det rått parti. De har ingenting å stille opp med overfor Revolusjonsgarden, som er bevæpnet fra topp til tå, sier Amiry-Moghaddam.

AP