Talibanregimet skal ha tatt barna og konene til sine egne soldater som gisler for å hindre at hæren skal gå i oppløsning.

Husarrest

Washington Post skriver i dag at talibanledelsen har satt opp tre leirer i Kandahar – den eneste byen det skadeskutte regimet fremdeles har kontroll over.

Konene og barna til flere hundre talibansoldater skal være satt i husarrest i leirene. Hensikten er å hindre at soldater legger ned våpnene og flykter ut av landet, ifølge pakistanske talibanere som nylig har desertert og forlatt Afghanistan.

De pakistanske desertørene gikk fire dager i fjell og ørken for å komme unna Taliban-styrkene.

Angrer

— Det var en stor tabbe å dra til Afghanistan, medgir 23 år gamle Abul Kalam overfor Washington Post.

Dråpen som fikk begeret til å renne over var synet av koner og barn som ble sperret inne for å tvinge soldatene til å fortsette kampene.

— Jeg ble forskrekket da jeg hørte at talibansoldater stormet inn i hus for å skille barn og kvinner fra familiefedre bare noen dager i forkant av USAs angrep. Mullah Omars offiserer fortalte soldatene at de ikke fikk treffe sine barn og koner før krigen var over, hevder Kalam.

— Jeg ble mistenksom da jeg oppdaget at en leir med rundt 70 hus ikke hadde en eneste mannlig beboer. Likevel var området strengt bevoktet. Barn fikk ikke leke på utsiden av leiren, legger 22 år gamle Rasheed Ahmed til.