• Vi fikk nesten ikke puste. Det var varmt og klamt, sier Synnøve Aarseth (25) og Henrik Fyhn (29), som ble sittende fast på T-banen på Manhattan i over to timer da strømmen gikk.

— Jeg synes det var veldig ekkelt, vi fikk ingen informasjon, og måtte sette oss ned på gulvet i t-bane vognen. Vi orket ikke å stå så varmt var det, forteller Synnøve Aarseth fra Jølster i Sogn og Fjordane til Bergens Tidende.

Det norske paret var på vei til Sjømannskirken i New York for å forberede seg til bryllupsseremonien deres da undergrunnsbanen plutselig stoppet på nedre del av Manhattan torsdag ettermiddag.

— Det eneste jeg tenkte var «nå rekker vi ikke å møte presten», sier Synnøve.

Trodde det var sabotasje

Henrik Fyhn fra Oslo innrømmer at han ble redd da t-bane anlegget ble slått ut som følge av det gigantiske strømbruddet.

— Sabotasje var det første som slo meg. Det var en ubehagelig følelse, sier Fyhn.

Vognen var stappfull av folk, som var på vei hjem etter endt arbeidsdag. I to og en halv time ble passasjerene sittende fast, før toget ble evakuert.

Passasjerene ble geleidet langs t-bane linjen, og opp en lang sjakt før de klarte å komme seg opp på gatenivå.

— Det var temmelig mørkt og vi måtte klatre opp en stige, forteller Synnøve, som var svært lettet da hun endelig klarte å komme seg ut av den glohete t-bane vognen.

— Vi hadde ingenting å drikke og svetten silte, sier hun.

Bryllup med stearinlys

Til tross for noen kaotiske timer på undergrunnen klarte det norske bryllupsparet å beholde fatningen.

— Vi hadde ingen planer om å utsette bryllupet, sier de to, som i går ettermiddag foretok en høyst spesiell vielse på Sjømannskirken med levende lys, bryllupskake med håndpisket krem og kaffe kokt på gassbluss.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Synnøve Aarseth og Henrik Fyhn opplevde å bli sittende fast i på undergrunnen i New York. - En veldig ubehagelig opplevelse, sier de to, som giftet seg i en Norske Sjømannskirken på Manhattan i går. <br/>FOTO: ESPEN TJERSLAND