Brown sier han vil oppfylle sin plikt og ikke gi opp, tross vanskene.

– Om jeg ikke trodde at jeg er rett person som leder rett team, ville jeg ikke stått her, sa Brown, som nå forsøker å håndtere en skandale om misbruk av frynsegoder for parlamentarikere på ved siden av den den vanskelige økonomiske krisen.

På toppen av dette kommer elendige resultater for Labour i lokalvalg og valg på EU-parlamentet torsdag.

– Jeg vil få jobben gjort, erklærte han da han holdt en pressekonferanse fredag ettermiddag der han la fram sin nye regjering.

Finansminister Alistair Darling, utenriksminister David Miliband og næringsminister Peter Mandelson blir alle i stillingene sine.

Fem ministre har gått av denne uka som følge av skandalen rundt misbruk av frynsegoder i Parlamentet. En av dem, James Purnell, oppfordret Brown til også å gå. I tillegg har en rekke statssekretærer gått av, og mens Brown holdt pressekonferanse fredag, ble det meldt om ytterligere en avgang: Caroline Flint, som er statssekretær med ansvar for EU-spørsmål.

I det som oppfattes som en smekk til avhopperne, sa Brown at han vil fyller regjeringen med folk som ikke vil forlate sitt ansvar i vanskelige tider.

KLAMRER SEG FAST: Storbritannias statsminister Gordon Brown gjorde det fredag klart at han ikke akter å trekke seg.
scanpix