Gravide som spiser sunt, kan få utbetalt et kontantbeløp på 120 pund eller 1.400 kroner, skriver The Observer.

Kvinnene vil få disponere pengene fritt, men bli oppmuntret til å bruke dem på frukt og ferske grønnsaker, het det på avisens nettsider søndag. Hensikten er å styrke barnas motstandsdyktighet mot sykdom allerede før fødselen.

– Planene for et «sunn graviditet»-stipend vil bli lansert av helseminister Alan Johnson denne uken. Han vil da legge fram regjeringens planer for kamp mot det store klasseskillet i helsetilstand mellom rike og fattige i England og Wales, skrev The Observer søndag.

120 pund er ikke noe ubetydelig beløp, sett i forhold til kostnadsnivået i Storbritannia. Det vil ikke bli utbetalt før kvinnene har nådd sjuende måned i svangerskapet, og det skal bare utbetales til gravide som søker profesjonell rådgivning om et balansert kosthold.

Dårlig kosthold har bidratt til en epidemi av overvekt som er blitt et alvorlig helseproblem ikke minst blant barn og unge i Storbritannia. Samtidig er legene bekymret for at stadig flere britiske barn er undervektige når de kommer til verden, ofte fordi moren er feilernært.