Den 24 år gamle menneskerettsaktivisten Kate Burton og hennes foreldre Hugh og Helen, ble bortført av væpnede menn ikke langt fra grenseovergangen Rafah onsdag.

Tidligere på dagen fredag sa palestinsk politi at de ikke hadde noen kontakt med kidnapperne og at de ikke engang visste hvem de var.

Ukjente kidnappere

Familien til de tre uttrykte torsdag at de var svært bekymret over situasjonen. Det har vært en rekke bortføringer av utlendinger på Gazastripen det siste halvåret, men de fleste er blitt frigitt i løpet av noen timer.

Sikkerhetskilder har tidligere anklaget en lite kjent Fatah-tilknyttet gruppe som kaller seg Sorte pantere, for å stå bak. Men ingen har offentlig påtatt seg ansvaret for handlingen.

– Det har ikke vært forhandlinger med kidnapperne, siden vi ikke vet hvem de er. De har heller ikke kommet med noen erklæring, sa politisjef Alaa Hosni på en pressekonferanse i Gaza by fredag. Han lovte at de vil ta i bruk alle midler for å få frigitt gislene.

Vil ikke betale løsepenger

Britiske myndigheter har så langt overlatt saken til de palestinske myndighetene, men har gjort det klart at det ikke er aktuelt å betale løsepenger.

En ledende muslimsk gruppe i Storbritannia ba fredag om at familien Burton blir løslatt så raskt som mulig.

– Bortføringen av familien og faren de utsettes for er ulovlig, uberettiget og ikke hensiktsmessig, sa Iqbal Sacranie, generalsekretær for Muslimsk råd i Storbritannia.

Han påpekte at Kate Burtons mor, Helen, lenge har vært aktiv i den tverreligiøse bevegelsen, både nasjonalt og internasjonalt.