Iranske styresmakter kunngjorde onsdag at de vil løslate Faye Turney, den ene kvinnen blant de 15 fangene. Samme dag viste iransk fjernsyn et intervju hvor Turney tilsynelatende innrømmer at hun ble pågrepet i iransk farvann.

— Jeg ble pågrepet fredag 23. mars. Vi var åpenbart i deres farvann, sier Turney med rolig stemme i intervjuet.

Storbritannias utenriksminister Margaret Beckett sier hun er bekymret over fjernsynsinnslaget, og at hun frykter fangene kan ha blitt presset og tvunget til å uttale seg slik de har gjort.

De 15 britene var om bord på fregatten HMS «Cornwall» da fartøyet ble stanset av iranske styrker i Persiabukta. Storbritannia mener å kunne bevise at pågripelsen skjedde i irakisk farvann. Iran mener å kunne bevise det motsatte.

Flere av britene kunne ses på opptakene som ble vist på den statseide iranske fjernsynskanalen Al-Alam onsdag. Fangene så ut til å være ved god helse, og dette blir bekreftet av Turney i intervjuet.

— De er svært vennlige, gjestmilde, omtenksomme og snille mennesker. De har forklart for oss hvorfor vi ble arrestert, og det var ingen aggresjon, sier hun.

I innslaget kan man se Turney mens hun og flere av de andre fangene spiser fra plastfat i et godt opplyst rom. I andre bilder vises noen av fangene i en gummibåt med iransk flagg, angivelig idet de blir pågrepet.