Forvirringen kan bli dødelig for mange dyr. Det tørre og milde vinterværet i Storbritannia kan nemlig raskt vike plass for perioder med kulde og styrtregn, noe som er livsfarlig spesielt for dyreunger, skriver The Independent.

Britene har etter den siste tidens værsvingninger funnet pinnsvinunger, babyekorn og til og med nyfødte buormer i sterkt forkommen tilstand. Som en nasjon av dyreelskere krever den nå at regjeringen griper inn.

Ny handlingsplan

Dette bidrar til at klimaendringene igjen settes øverst på den politiske dagsordenen, skrev The Independent nylig. Den britiske regjeringen skal med det første legge fram en ny klimapolitisk handlingsplan.

Men opposisjonen i Parlamentet frykter at denne planen ikke vil være detaljert og forpliktende nok. Opposisjonspolitikere krever først og fremst at regjeringen skal sette konkrete mål for de årlige reduksjonene i utslipp av CO2. Miljøvernminister David Millibrand vil ifølge The Indepentent gå på offensiven og legge fram politisk forpliktende løfter om å kutte Storbritannias karbonutslipp med 15 til 25 millioner tonn innen år 2020. Millibrand ønsker imidlertid ikke å gjøre løftene juridisk bindende.

Sminket katastrofe

Katastrofen som truer Storbritannia kan virke både velsminket og forførende, sier fagfolk. Londons innbyggere kunne i år glede seg over påskeliljer i full blomst utenfor Parlamentet allerede 1. mars – et sjarmerende syn, men i virkeligheten et faresignal.

På samme måte er det med dyrelivet. – Han skulle egentlig ikke være her, han ble født to til tre uker for tidlig, sier Les Stocker ved dyrehospitalet St. Tiddleywinkles i Aylesbury nord for London, mens han stryker en ti dager gammel ekornunge som har fått navnet Bushy.

Staben ved St. Tiddleywinkles har aldri før fått inn så mange tidligfødte dyreunger som i år. Når og hvis kulda kommer tilbake, vil mange av ungene som lever vilt måtte dø, mens andre vil gå inn i en dvale som de aldri våkner opp av, fordi de mangler fettlag å overleve på.