— Påtalemyndigheten kommer ikke til å kreve dødsstraff i sakene mot Feroz Abbasi og Moazzam Begg, sa Goldsmith i en uttalelse som ble offentliggjort av den britiske ambassaden i Washington tirsdag kveld.

Begg og Abbas vil selv kunne velge en sivil amerikansk advokat til å representere dem, og vil også få mulighet til å rådføre seg med en britisk advokat.

Amerikanske myndigheter har lovet å ikke lytte til samtalene mellom de to fangene og deres advokater, ifølge Goldsmith. Mer kontakt med familien og et umiddelbart besøk fra britiske tjenestemenn er også blitt lovet.

Stephen Jakobi i gruppen Fair Trials Abroad (Rettferdige rettssaker i utlandet) ønsker beslutningen om ikke å kreve dødsstraff velkommen, men sier resten av avtalen er "et fikenblad".

— Alt avhenger av måten rettssaken blir gjennomført på. Sporadiske innrømmelser er totalt meningsløse dersom rettssaken er fundamentalt urettferdig, sier Jakobi til BBC.

Diskuterer utlevering

USA gikk fredag med på å utsette de kontroversielle militære rettssakene mot de to Abbasi og Begg etter at Storbritannias statsminister Tony Blair tok opp saken direkte med president Bush under sitt besøk i Washington.

(NTB)