– Vi har sikret oss viktig materiale og alt tyder på at vi står overfor en kidnappingssak, sier Guilhermino Encarnacao, som er talsmann for det lokale politiet. Han vil ikke gi utfyllende opplysninger.

Foreldrene til den forsvunnede jenta Madeleine McCann er fortvilet og ber om at jenta blir satt fri. Treåringen forsvant sporløst fra hotellrommet i Warner Ocean Summer Club nær det populære feriestedet Praia da Luz torsdag kveld.

– Vær så snill, hvis dere har Madeleine, så lever henne tilbake til oss, mamma, pappa, søster og bror, sa Madeleines far Gerry McCann i en følelsesladet appell til kidnapperne, med kona Kate ved sin side.

Den britiske ambassadøren i Portugal, John Buck, harv reist til Algarve for å bistå foreldrene til den bortførte jenta, opplyser ambassaden i Lisboa.

Innbrudd

Foreldrene hadde lagt Madeleine og tvillingsøsknene for natten og satt og spiste middag sammen med noen venner på en tapasrestaurant bare 50 meter unna da den tre år gamle jenta forsvant.

Da foreldrene kom tilbake til rommet, fant de tvillingene i dyp søvn, men Madeleines seng var tom.

Ifølge en venn av familien var vinduslemmene brutt opp og foreldrene er derfor overbevist om at den blonde, lille jenta er bortført.

– De sjekket rommet hver halvtime, forteller Gill Renwick som satt og spiste sammen med ekteparet fra Leicester.

– Det er helt åpenbart at hun er bortført. Hun kunne ikke ha kommet seg ut på egen hånd, og vinduslemmene var brutt opp, sier Renwick.

Medieoppslag

Kidnappingen av den britiske jenta er slått stort opp i portugisiske aviser, med bilder av jenta på første side og appeller til kidnapperne fra de fortvilte foreldrene. Feriestedet Praia da Luz ligger 200 kilometer sør for Lisboa, og mange norske turister besøker hvert år Algarve-kysten.

Politiets etterforskere blir nå bistått av britiske eksperter i jakten på fingeravtrykk og andre spor som kan fortelle hvor den lille jenta har tatt veien. Det er også satt inn sporhunder, båter og helikoptre i letingen.

– Vi ber alle som tror de har opplysninger i saken om å ta kontakt med politiet, uansett hvor ubetydelige disse opplysningene kan virke. Ettersom tiden går blir andre forklaringer enn kidnapping stadig mindre sannsynlige, sa en talsmann for politiet lørdag morgen.

Storbritannias ambassadør i Portugal, John Buck (n. 2 fra høyre), i samtale med journalister i Algarve fredag mens letingen etter den savnede treåringen Madeleine McCann pågikk for fullt. Nå blir denne saken etterforsket som kidnappingssak.
VASCO CELIO
Bestemor og bestefar til Madeleine McCann kommer til ferisestede på Algarve-kysten i Portugal der treåringen Madeleine McCann forsvant torsdag kveld. Nå behandles denne saken som en ren kidnappingssak.
VASCO CELIO