Storbritannias forsvarsdepartement bekrefter at flyet har styrtet, men opplyser at det ikke er kommet inn opplysninger om hvor flyet har styrtet, hva som førte til styrten eller om det er omkomne og skadde.

Styrten ble meldt klokken 17.25 lokal tid. Hercules-flyene brukes ofte til å frakte passasjerer, og det er plass til mange om bord. Fredag mistet to amerikanske soldater livet da et militærhelikopter styrtet vest i Bagdad. Det er ikke kommet opplysninger om årsaken til styrten.

Bare to dager tidligere omkom 31 amerikanske marinesoldater da et transporthelikopter styrtet natt til onsdag nær byen Rutbah vest i Irak. Heller ikke her er årsaken bekreftet. En militær talsmann sa man ikke kunne utelukke at helikopteret ble beskutt.

— Været var dårlig. Vi kjenner ikke til noen fiendtlige aksjoner, men etterforskningen fortsetter, sa den amerikanske generalen John Abizaid onsdag.

Også et annet helikopter skal ha blitt beskutt natt til onsdag, men klarte å komme seg unna og i sikkerhet, forklarte øyenvitner.