Biggs var med i en togrøvergjeng som i 1963 kom seg unna med en rekordsum på 2,6 millioner pund, verdt 50 millioner kroner etter datidens kurs, fra et nattposttog som gikk fra Glasgow til London. Han ble fengslet for 30 år i 1964, men klarte å rømme etter 15 måneder, og kom seg til slutt til Brasil, hvor han har oppholdt seg til han landet i Storbritannia mandag.

Før han forlot Brasil undertegnet Biggs en erklæring om at han dro av egen fri vilje. Han skulle vært utlevert allerede i 1974, men slapp unna etter at han og hans brasilianske venninne fikk en sønn.

Den syke 71 år gamle Biggs ble umiddelbart arrestert da han ankom hjemlandet. Han har gjort det helt klart at han er kommet hjem for å dø. Men før hans dager er omme, ønsker han å sitte i solen utenfor en pub i hjembyen Margate på den engelske sørøst-kysten og drikke en siste pint med mørkt, bittert øl.

Biggs skal ikke ha noen penger igjen av den tilranede formuen, og håper retten vil vise ham nåde på grunn av hans skrantende helse og den lange tiden som er gått siden udåden ble begått.

Biggs sitter nå i Belmarsh-fengselet i London.

NTB