Den 138 år gamle seilskuten er en viktig del av britisk skipshistorie. Fartøyet ble sjøsatt i 1869 og har vært det eneste bevarte av de såkalte klipperskipene som fraktet te fra Asia til Storbritannia.

Brannvesenet i London fikk melding om brannen like før klokken fem mandag morgen. Åtte brannbiler og 40 brannmenn rykket ut og jobbet intenst for å få kontroll over brannen.

Mistenkelig

Politiet opplyser at de etterforsker brannen som mistenkelig, og gransker opptak fra overvåkingskameraer i nærheten. Ifølge BBC viser opptakene personer som var i eller ved skipet like før brannen brøt ut.

«Cutty Sark» var i ferd med å bli renovert og restaurert for 25 millioner pund, og var for tiden stengt for publikum. Skuten har fått betydelige skader, men det er ifølge brannvesenet for tidlig å si hvor stort skadeomfanget er.

— Det er ikke til å tro. Vi er i ferd med å miste en del av vår historie, sier daglig leder for Cutty Sark-fondet Richard Doughty. Han frykter at uerstattelige verdier er tapt for alltid.

— Når man mister originale gjenstander og originalt håndverk, så mister du en del av historien, sier han sørgmodig og legger til at skuten er uerstattelig.

Evakuert

Skipet ligger fast til kai i Greenwich sørøst i London. Store deler av området rundt ble evakuert fordi politi og brannvesen først trodde det var gassbeholdere om bord, og at disse ville eksplodere. Etter en stund viste det seg imidlertid at det ikke var gasstanker inne i skipet.

ALESSIA PIERDOMENICO
ALESSIA PIERDOMENICO
ALESSIA PIERDOMENICO