Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

Ranerne fikk med seg minst 25 millioner pund, omkring 295 millioner kroner, men ubekreftede meldinger går ut på at ransutbyttet var på hele 40 millioner pund. I så tilfelle er ranet det største i Storbritannias historie.

Ranet av 26,5 millioner pund fra hovedkvarteret til Northern Bank i Belfast, er det hittil største i Storbritannia.

Det spektakulære ranet av pengesentralen i Sør-England, som øyensynlig var svært godt planlagt, ble gjennomført ved at sentralens direktør ble tatt til fange av væpnede menn forkledd som politi. Det ble også hans kone og unge sønn, og direktøren fikk beskjed om at det ville gå ut over familien hans om han ikke samarbeidet.

– Dette var traumatisk for direktøren, hans familie og for alle de ansatte, sier politioverbetjent Paul Gladstone.

– Planlagt i lang tid Det var Securitas-sentralen i Tonbridge i Kent, 40 kilometer sørøst for London, som ble ranet natt til onsdag. De ansatte klarte å varsle politiet rundt en time etter at ranerne hadde forlatt åstedet ved 2.15-tiden.

– Det er åpenbart at dette ranet er blitt planlagt i lang tid. Vi er fast bestemt på å stille de ansvarlige for retten. Noen er nødt til å ha informasjon som kan hjelpe oss i jakten på ranerne, sier Gladstone.

Sjekker video Ranet dominerte britiske nyhetssendinger onsdag kveld og landets avisforsider torsdag. Avisen Daily Mail skriver at politiet gjennomgår videobilder fra overvåkingskameraer i tunnelen som forbinder Storbritannia med resten av Europa, for å sjekke om ranerne kan ha flyktet til Frankrike.

Pengesentralen som ble ranet, ble drevet av det svenske selskapet Securitas, som er verdens største sikkerhetsselskap.

– Noen av våre ansatte er blitt utsatt for en fryktelig og svært traumatisk opplevelse, sier selskapet i en uttalelse.