Beredskapen ble trappet opp i den britiske hovedstaden hvor det i løpet av helgen etter planen skulle være en rekke større arrangementer, deriblant en konsert til minne om avdøde prinsesse Diana og Wimbledon-turneringen.

I tillegg er det forventet at titusenvis av mennesker kommer til å delta i homoparaden Gay Pride fra Baker Street til Trafalgar Square lørdag.

– Det kommer til å bli flere politipatruljer, og etterforskningen går fremover, sier lederen for Londons antiterrorpoliti, Peter Clarke, lørdag.

– Hovedmistenkt filmet

Mannen som plasserte bilbomben nær Piccadilly Circus i morgentimene fredag, ble fanget opp av et overvåkingskamera, og britisk politi er derfor i besittelse av krystallklart bilde av den hovedmistenkte, melder den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC.

Scotland Yard har ikke villet kommentere meldingene.

Ifølge ABC News skal mannen som parkerte den grønne Mercedes-bilen utenfor en nattklubb ved Haymarket nær Piccadilly Circus, ha klare likhetstrekk med en mann i kretsen rundt den fengslede militante islamisten Dhiren Barot.

Bharot har bånd til al-Qaida og anklages for å ha planlagt terroraksjoner der han skulle sprenge sivile i lufta med bomber skjult i biler.

Britiske kilder opplyser at den første bilen som ble funnet fredag ble meldt stjålet tidligere i måneden, og deretter sett i Skottland og Birmingham.

Advarsel

Ifølge The Times ble britisk politi advart mot mulige terroraksjoner rettet mot nattklubber for to uker siden, og denne advarselen nådde for få dager siden også nattklubben Tiger Tiger der den første bilbomben ble funnet.

Den andre bilbomben ble oppdaget fredag kveld, i en i en bil som hadde stått parkert i nærheten av den første, men som var blitt tauet vekk.

Nettside

Bare timer før fredagens kraftige bilbomber ble funnet, ble det advart mot en forestående terroraksjon på en kjent islamistisk nettside.

– Ved Allah, fryd dere, London vil bli bombet, lød beskjeden på nettsida El Hesbah som var postet av en regelmessig bidragsyter som kaller seg Abu Osama al-Hazeen.

Peter Nesser, som er forsker ved TERRA-prosjektet ved Forsvarets forskningsinstitutt i Norge, og som følger de islamistiske nettstedene nøye, kaller dette nettstedet for en viktig møteplass for militante grupper og deres sympatisører.

Britisk politi har stengt av et større område i The Haymarket i London etter å ha uskadeliggjort det som kan være en stor bilbombe natt til fredag.
REUTERS/Stephen Hird/ SCANPIX