Hun ble angrepet mens hun lå omgitt av klassevenninner. Tross omfattende etterforskning har saken forblitt et mysterium. Det spesielle ved saken gjorde at den aldri er blitt glemt av mediene.

Ved en tilfeldighet ser saken nå ut til å være løst. En våken amerikansk innvandringsinspektør på ferie i London leste en avisartikkel om saken der navnet Francisco Arce Montes var nevnt. Vel hjemme sjekket han arkivet til innvandringsmyndighetene og fikk bekreftet at en mann med samme navn var blitt arrestert i Miami Beach for noen uker siden.

Spanske Arce Montes (50) ble 13. mars arrestert og siktet for uanstendig oppførsel, innbrudd og brudd på innvandringsreglene. Han hadde brutt seg inn på et hotellrom og øvet seksuell vold mot en sovende kvinne.

Han satt fremdeles i varetekt da innvandringsinspektøren kom tilbake fra ferie med et navn han ville sjekke.

Franske myndigheter identifiserte ham i april som Caroline Dickinsons sannsynlige drapsmann. En DNA-prøve tatt i USA passet til DNA-bevis funnet på åstedet, skriver franske etterforskere i sin utleveringsbegjæring.

Begjæringen skal behandles av en amerikansk domstol tirsdag.

Rettsdokumenter viser at Arce Montes ble fengslet i Tyskland i 1989 for to forskjellige voldtektssaker. Han er idømt 5 1/2 års fengsel der. I Spania er han etterlyst for et voldtektsforsøk som skriver seg fra 1997.

En spansk avis skrev i april at Arce Montes var blitt pågrepet i august 1997, bare minutter etter at han hadde voldtatt ei 19 år gammel jente i den nordlige spanske kystbyen Llanes.

Familien hans prøvde å overtale myndighetene til å holde ham bak lås og slå, skrev avisen Gijon el Comercio. Men siden dommeren manglet informasjon om hans kriminelle løpebane ble han løslatt i november samme år.

NTB