Tidligere denne uken ble det kjent at to datadisker med følsomme opplysninger om mottakere av barnetrygd ble borte mens de var på vei med budbil fra det nordlige Storbritannia til London i oktober.

De britiske skattemyndighetene innrømmet lørdag at seks datadisker som blant annet inneholder flere samtaler mellom skattekontoret og en skattebetaler, forsvant i oktober.

Datadiskene ble sendt fra Preston i Nord-England til London, men ble borte på veien. De seks datadiskene ble trolig sendt med samme budbil som de to andre datadiskene som forsvant.

Dataskandalen har ført til kraftig kritikk mot regjeringen til statsminister Gordon Brown, både fra opposisjonen i Underhuset, og fra folket. En meningsmåling som avisa Guardian presenterte lørdag, viser at Brown og Labour faller som en stein på meningsmålingene, og nå har en oppslutning på 31 prosent, en nedgang på 4 prosentpoeng siden forrige måned.

FALLER PÅ MÅLINGER: Her er Brown på vei til frokosten under Det britiske samveldets møte i Ugandas hovedstad Kampala lørdag.
DYLAN MARTINEZ